Barion Pixel Kézbesítési jelentések - SeeMe
Itt tudsz keresni a cikkek között.

Kézbesítési jelentések

Nem tudod mit jelentenek az SMS küldés után visszakapott státusz üzenetek? Az alábbiakban részletesen elmagyarázzuk, hogy melyik esetben mire számíthatsz.

Négyféle státusz üzenettel, azaz kézbesítési jelentéssel találkozhatsz az SMS küldés során.

  • Sikeres: az SMS üzenet sikeresen megérkezett a céltelefonra.
  • Időzített: az SMS üzenet nem azonnal került kiküldésre, hanem időzítve lett egy későbbi időpontra.
  • Szolgáltatónak átadva: ebben az esetben az SMS üzenetet érkeztetése függőben van, a SeeMe az SMS üzenetet a végződtető szolgáltatónak (SMSC-nek) átadta. A leggyakrabban a készülék átmenetileg nem képes üzenetet fogadni (pl. betelt az üzenettárolója, nincs térerő, nincs bekapcsolva a telefon), vagy a készülék egyéb hibája miatt nem kézbesíthető pillanatnyilag az SMS üzenet (pl: ideiglenes számlatartozás, vagy ideiglenesen lejárt feltöltőkártya). Amennyiben hoszabb idő után továbbra is ez a státusz szerepel egy SMS üzenetnél, akkor az SMS üzenet nem került kézbesítésre, mert a készülék inaktív.
  • Kézbesíthetetlen: az üzenet nem érkezett meg a céltelefonra. Leggyakrabban előforduló eset, hogy a készülékhez tartozó előfizetés nem létezik, egyszerűen nincs ilyen aktív telefonszám. Roaming alatt, aktuális roaming szerződésektől függően szintén előfordulhat kézbesíthetetlen státusz, akárcsak lejárt és be nem fizetett számlatartozás, illetve lejárt feltöltőkártya esetén is. Továbbá a szolgáltatók spamszűrőin is fennakadhat az SMS, ha rövid idő alatt ugyanarra a telefonszámra ugyanazzal a tartalommal több SMS üzenet került kiküldésre.

Nem találtad meg a választ, amit kerestél?
Akkor keress minket telefonon vagy e-mailben, hogy segíthessünk.