Barion Pixel SMS Karaktercsere funkció - SeeMe
Itt tudsz keresni a cikkek között.

SMS Karaktercsere funkció

Ezt a funkciót azért hoztuk létre, hogy megkönnyítsük a munkád és pénzt takarítsunk meg Neked. Természetesen minden esetben Te döntöd el, hog szeretnéd-e használni vagy sem.

Ha bekapcsolod az SMS karaktercsere funkciót, akkor a SeeMe folyamatosan figyeli az általad használt GSM karakterszabványon kívül eső karaktereket és szükség esetén a GSM karaktertáblázatban található változatára cseréli.

Bekapcsolt SMS karaktercsere funkció - GSM karakterkészlet

Ezzel időt, és pénzt takarítunk meg Neked, hiszen ha nem szeretnél kizárólagosan speciális karaktereket használni (tehát például nem fontos, hogy az 'á' betű jobbra dőlő ékezettel rendelkezzen, vagy nincs szükséged a hosszú 'ő' karakterre), akkor a SeeMe az általad használt karaktert lecseréli, hogy az üzeneted mindenképpen a költségkímélő GSM karakterkódolás szerint kerüljön kiküldésre.

Minden az alábbi táblázatban baloldalon szereplő nem GSM karaktert, a jobboldalon szereplő GSM karakterre cserél a SeeMe:

Átadott Cserélt
á à
í ì
ó ò
ú ù
ő ö
ű ü
Á Å
Í I
Ú U
Ó O
Ő Ö
Ű Ü

Kikapcsolt SMS karaktercsere funkció - Unicode teljes karakterkészlet

Amennyiben kikapcsolod ezt a funkciót, akkor a SeeMe nem cseréli automatikusan az általad használt GSM karaktertáblában nem megtalálható karaktert a GSM karaktertáblázatban megtalálható változatára. Itt minden esetben azt a karaktert küldjük ki, amit Te beírtál. Ez az Unicode karakterkódolás és a szép SMS üzenet küldés esélye.

Fontos tudnod, hogy a karaktercsere funkció csak a fenti cseretábla alapján működik. Tehát, ha egy olyan karaktert szeretnél kiküldeni, ami nem GSM karakter és nincs benne a cseretáblában, azaz nem helyettesíthető hasonló karakterrel a GSM tábla alapján, akkor az üzeneted mindenképpen Unicode karakterkódolásban fog kiküldésre kerülni. Péládul: kínai és görög karakterek.

Ha Bejelentkeztél, akkor a beállítások pontban tudod be vagy éppen kikapcsolni a karaktercsere funkciót.

A döntés a Tiéd!