Barion Pixel Dedikált telefonszám vagy SMS prefix? - SeeMe
Itt tudsz keresni a cikkek között.

Dedikált telefonszám vagy SMS prefix?

Az online SMS fogadáshoz használhatsz prefix alapján osztott vagy dedikált, kizárólag a részedre kiosztott telefonszámot is. Mi elmagyarázzuk neked, hogy mi a különbség. A döntés a tiéd, hogy melyiket választod.

Ügyfeleid aktivizálásának egyik legjobb módja, ha SMS-t is fogadsz Tőlük. Érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak? Összefoglaltuk Neked.

Dedikált telefonszám

Az adott szám csak a Te részedre kerül kiosztásra, más nem használja, kizárólag Te. Minden egyes beérkezett SMS üzenet a tiéd, a te részedre kerül továbbításra. Manuálisan vagy automatikusan beállított válasz esetén az üzenet a dedikált telefonszámoddal kerül kiküldésre, így biztosítva a folyamatos kétirányú SMS kommunikációt. Dedikált telefonszámot többségében SMS promóciók, nyereményjátékok lebonyolításához szoktak igénybe venni, illetve akkor, ha a beküldendő szövegben nem megoldott a prefix használata és ezzel együtt a leválogatás.

SMS prefix

A kiválasztott prefixhez tartozó telefonszámot (ezzel érkezik meg a kiküldött sms üzenet) egyszerre többen is használhatják SMS fogadásra a válaszként küldött  SMS szövegében elhelyezett prefix segítségével. A prefix mindig az üzenet elején kell, hogy szerepeljen a válasz sms-ben, hiszen a SeeMe ez alapján tudja leválogatni, hogy a beérkezett, válasz üzenet melyik felhasználói fiókhoz tartozik.
Például, ha a válaszként küldött sms üzenet a "AKCIO" szóval kezdődik majd szóköz, akkor azt mindig az a felhasználó fogja megkapni a felhasználói fiókjába, aki az "AKCIO" prefixet beállította a felhasználói fiókjában. Fontos, hogy a prefix után szóköz következzen minden esetben.

Közös tulajdonságok

Minden beérkezett SMS üzenetet megtekinthetsz a felhasználói fiókban, de továbbítani tudjuk az e-mail címedre vagy bármilyen URL címre, amit megadtál, illetve akár CSV-ben is letöltheted őket, így egy másik alkalmazásba importálva (pl. Excel) rendezheted, feldolgozhatod őket.

Mindkét szolgáltatás esetén meg tudsz adni automatikus válasz üzenetet, és minden beérkező SMS-re a beállított válasz üzenet kerül kiküldésre. A címzettek ennek köszönhetően azonnali visszajelzést kapnak Tőled, amely jótékony hatással van a céges imagedre. Az automatikus választ be tudod állítani több bérelt számra külön-külön, vagy egységesen az összeshez, ha nem csak egy számot bérelsz tőlünk.

Kérhetsz automatikus hosszabbítást a bérelt számhoz, így biztosíthatod, hogy ne járjon le az SMS fogadáshoz tartozó előfizetésed. A havi bérleti díjat a rendszer automatikusan meghosszabbítja minden 30. nap utána és levonja az egyenlegedből.
Amennyiben nem kérsz automatikus hosszabbítást, akkor az SMS fogadás a 30. nap után inaktívvá válik és az előfizetés automatikusan megszűnik, kivéve, ha azt manuálisan újra meghosszabbítod.

És még mindig nincs vége az előnyöknek! Hiszen bármelyik megoldás választod: nincs forgalmi díj, csak havi díj korlátlan SMS fogadással és a hozzá tartozó 24/7 elérhető online felülettel.

Szeretnél online környezetben SMS üzenetet fogadni? Regisztrálj és igényelj telefonszámot!

Árainkat itt találod.

A dedikált szám szolgáltatás csak adott országhoz tartozó telefonszám esetében garantált, mert a küldés során nem minden szolgáltató támogatja a dinamikus (adott hálózattól eltérő, "idegen") feladó használatát, jelen esetben az adott dedikált számmal való érkeztetést/sms küldést.