Barion Pixel Az SMS-alapú biztonságos azonosítás - SeeMe
Itt tudsz keresni a cikkek között.

Az SMS-alapú biztonságos azonosítás

Egyre nagyobb mértékben terjed napjainkban az SMS-alapú hitelesítés (two-factor authentication), amely magas biztonságú azonosítást tesz lehetővé a kritikus adatkezelési folyamatok során, kizárva így az esetleges visszaéléseket.

A legjobb helyen jársz, ha webes vagy mobil applikáció fejlesztéssel foglalkozol, és ehhez keresel SMS-alapú azonosításhoz szükséges peer to GSM alapú (tömeges) SMS küldést.

Az SMS-alapú azonosítás nem csak bankoknak, pénzintézeteknek vagy az állami szektornak kínál magas biztonságú hitelesítést. Sok vállalat és intézmény ismeri fel az SMS-alapú autentikációs rendszerek bevezetésének és alkalmazásának a fontosságát. A technológia megbízható, könnyen integrálható és nem utolsó sorban költséghatékony megoldást kínál bárki számára.

SMS-alapú azonosítás

 

A rendszer központilag kézben tartható, kontrollálható. Az SMS-alapú hitelesítés során a felhasználó a mobiltelefonjára egy egyszer használatos, teljesen véletlenszerű kódot kap, amit minden esetben visszamásol az adott weboldal felületére és ezzel hitelesíti a kritikus adatokat tartalmazó folyamatot. A kialakításához nincs szükség bonyolult hardverre, sőt még okostelefonra sem. Ehhez mindössze elegendő létrehozni egy SeeMe Gateway kapcsolatot, ami nagyon gyorsan, akár 5 perc alatt is felállítható.

Az SMS hitelesítést leginkább felhasználói fiók védelemre, biztonságos és valós regisztráció ellenőrzésre, adminisztrációs bejelentkezésekre, valamint különböző kritikus adatokkal dolgozó folyamatokhoz szokták alkalmazni.

SMS-alapú azonosítást használó vállalatok: Microsoft, Google, Facebook, Viber, Whatsapp, Twitter stb.

Olvasd el a kapcsolódó blogposztunkat: SMS azonosító a közigazgatásban is

Regisztrálj hozzánk és használj Te is SMS-alapú hitelesítést!