Barion Pixel Olcsó SMS és ingyen SMS. Létezik? - SeeMe

Olcsó SMS és ingyen SMS. Létezik?

Röviden a válasz: nem, nem létezik ingyen sms küldés, de még olcsó sms küldés sem. Persze próbálkozások voltak korábban és minden bizonnyal lesznek a későbbiekben is, de az erre épített üzleti modell nem fenntartható hosszútávon, de még rövidtávon sem. Minden ilyen szolgáltatás tiszavirág életű volt és lesz is. Olvass tovább és megtudod, hogy miért!

Olcsó SMS és ingyen SMS küldésKicsit pontosítva az előzőekben leírtakat, létezhetnek magánszemélyek részére fenntartott ingyen SMS küldő oldalak, és akár céges SMS küldésre (is) szakosodott (feltűnően) olcsó SMS küldő oldalak is, de az álarcos bál csak alkalmi lehet és hamar lehull a lepel. Rövid idő után kiderül, hogy közel sem azt a szolgáltatást tudja nyújtani az olcsó vagy ingyen SMS küldésre szakosodott cég, mint amit a weboldalon feltűntet.

Lássuk milyen minőségi problémákkal kell számolj, ha ilyen SMS küldőt választasz:

  • az SMS nem érkezik meg, vagy csak a töredéke a kiküldött mennyiségnek
  • nincs vagy csak az SMS-ek egy részéről kapsz kézbesítési jelentést, éppen ezért nem tudod mi történt az SMS-ekkel
  • állandóan késessel érkeznek  meg az SMS üzenetek, ami tervezhetetlenné és bizonytalanná teszi az SMS kampány, vagy értesítő SMS üzenet érkeztetési idejét
  • az üzenetben rosszul kódolt karakterek érkeznek a támogatott GSM vagy Unicode karakterkészlet helyett, az üzenet olvashatatlan lesz. (Gondolj bele, hogy ez mennyire károsan érinti a céged image-t.)
  • az összefűzött SMS üzenetekből vagy az egyik, vagy csak a másik fele érkezik meg az üzenetnek, vagy két külön SMS-ben
  • elérhetetlen ügyfélszolgálat, megválaszolatlan e-mail és telefonhívások, újabb bizonytalanság
  • lassú, alacsony terhelhetőségű szerverek, lassú áteresztési sebesség, tervezhetetlen kiküldési időtartam

Miért lehet, hogy ilyen minőségi problémák lépnek fel?

Mert az ingyen vagy olcsó SMS-t szolgáltató vállalkozások olyan nemzetközi SMSC kapcsolaton keresztül küldik az SMS üzeneteket, amely nem tartalmaz interconnect (összekapcsolási) díjat, ezért a végződtető SMSC (T-Mobile, Telenor, Vodafone) blokkolja a hálózatába küldött SMS üzeneteket a küldő szolgáltató SMSC központ alapján és az üzenetek nem érkeznek meg. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden nemzetközi SMSC fekete zónában mozog, hiszen közöttük is nagyon sok megbízható, interconnect díjat tartalmazó SMS küldés érhető el. Sok esetben az ilyen SMSC blokkolást megelőzi, előre jelzi a rossz karakterkódolás, a hiányos kézbesítési jelentés és az összefűzött SMS hiánya. Az olcsó SMS küldő szolgáltatások alacsony működési költségvetése nem teszi lehetővé a magas megbízhatóságú szerverpark és szakképzett személyzet fenntartását, ezért az SMS küldés bizonytalansága mellett a (tulajdonképpen nem létező) ügyfélszolgálat minősége is tükörképe lesz az olcsó szolgáltatásnak.

Miért nem fizetnek interconnect díjat?

Mert akkor már nem tudják biztosítani azt az üzleti modellt, amire az olcsó SMS és ingyen SMS szolgáltatást építették, hiszen megszűnik az alacsony beszerzési forrás és az SMS üzenet ára már nem lesz olyan kedvező, mint korábban.

Összegzésképpen elmondható, hogy ezek az olcsó SMS vagy ingyen SMS szolgáltatások elsőre valóban kedvezőnek tűnnek egy laikus számára, ám végül kiderül, hogy a drágább megoldást választották, hiszen a fent részletezett minőségi problémák nem csak anyagi, hanem presztízsveszteséget is okoznak, bosszantóan a sok idegeskedés és elpazarolt idő mellett.

Kipróbálnál egy megbízható szolgáltatást?
Semmi gond, jó helyen jársz, nálunk nincs zsákbamacska.
Regisztrálj és tapasztald meg saját magad!

Itt tudsz keresni a cikkek között.