Barion Pixel Fél éven belül mobilszolgáltató lesz a Digi - SeeMe

Fél éven belül mobilszolgáltató lesz a Digi

A Digi bejegyezte a mobilszolgáltatás elindításának időpontját, miután a távközlési cég megszerezte a szolgáltatáshoz szükséges frekvenciahasználati engedélyt.

Ha minden szükséges engedély megszületik és a kivitelezési fázist semmilyen váratlan esemény nem hátráltatja, jövő tavasszal elindulhat a DIGI saját mobilszolgáltatása Magyarországon. A negyedik, saját hálózattal rendelkező mobilszolgáltató indulása, és legfőképpen üzleti stratégiája kapcsán ugyanakkor még mindig sok a kérdőjel.

A hatóság honlapján található információk szerint a DIGI idén szeptember 29-én jelentette be, hogy az ország 19 megyéjére és Budapestre kiterjedően mobil telefonszolgáltatást indítana. A bejelentés szerint a szolgáltatás tervezett kezdési dátuma 2017. március 21. egységesen, mindegyik területen, a tényleges indulási időpont azonban ettől eltérhet, bár aligha valószínű, hogy ennél lényegesen korábban vagy később kapcsolja majd be a hálózatot a fapados árairól ismert távközlési szolgáltató. A DIGI a szolgáltatáshoz már számmezőt is kapott az NMHH-tól, október végén az 50-es SHS-ből (hálózatkijelölő szám) jelöltek ki a cégnek egy százezer számból álló kontingenst.

Itt tudsz keresni a cikkek között.